Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

11. 03. 2011

OBJAVLJENE LISTE ZA ČLANOVE UPRAVNIH ODBORA RDU SRBIJE I RDU VOJVODINE

Beograd, 11.03.2011. (Politika) - Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu kandidata za Upravni odbor Radiodifuzne ustanove Srbije RTS i Upravni odbor Radiodifuzne ustanove Vojvodine RTV. Za mesto u Upravnom odboru Radiodifuzne ustanove Srbije, koji ima devet članova, konkurisalo je 52 kandidata, dok je na listi za šestočlani UO Radiodifuzne ustanove Vojvodine 35 zainteresovanih.

Za članove dva upravna odbora, osim novinara, kojih ima najviše, konkurisali su profesori univerziteta, književnici, politikolozi, istoričari, fizičari... Na listi su, između ostalih, profesori univerziteta Žarko Trebješanin, Slobodan Marković, Miroslav Egerić, književnik Jovan Zivlak, a ponovo se kandidovalo i petoro članova Upravnog odbora RDU Srbije.

Prigovori na liste kandidata primaju se u roku od 15 dana od dana objavljivanja listi u dnevnoj štampi. Članove upravnih odbora imenuje Savet RRA, mandat im je pet godina, a jedno lice može biti imenovano na ovu funkciju najviše dva puta uzastopno. Članovi upravnih odbora dve radiodifuzne ustanove samostalni su u svom radu i staraju se o doslednoj primeni odredaba Zakona o radiodifuziji koje se odnose na javni radiodifuzni servis.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs