Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

17. 03. 2011

Umrla Nataša Vučković Lesendrić, pomoćnica ministra kulture

Beograd, 17. 03. 2011. (Blic Online) - Nataša Vučković Lesendrić, pomoćnica ministra kulture za medije, preminula je danas posle teške bolesti u 45. godini. Njeno ime i rad vezan je i za našu medijsku kuću "Ringier Axel Springel". Pamtimo je kao dobrog novinara i menadžera za odnose za javnošću našeg dnevnog lista, ali posebno je kao izuzetnog kolegu i jedno uvek nasmejano i optimistično lice. 

Kao PR menadžer radila je i u "Jugoeksportu" i "Energoinvestu". Nikad nećemo zaboraviti da je Nataša svojim predanim radom i upornošću uspela da u vreme režima Slobodana Miloševića obezbedi donaciju za štampariju za nezavisne medije. I u tom poslu bila je uspešna i godinama na čelu štamparije Asocijacija privatnih medija "Print".

Njen život i rad bili su posvećeni medijima u potpunosti. Stalno je širila svoja znanja. Posle završenog Filozofskog fakulteta, odsek andragogija, usledila su brojna usavršavanja u zemlji i inostanstvu. Završila je kurs međunarodnog menadžmenta u Beogradu, pohađala Istitut za menadžment u saradnji sa Babson Koledžom (Boston) i Institut Suprieur de Gestion (Pаriz, Njujork i Tokio). Njen trud krasi i UK ispit nakon studija na Oksordu u Velikoj Britaniji. Da je bila uspešna u svom poslu pokazuju i brojne fukcije koje je obavljala.

Među njima su i konsultatnt i trener svetske asocijacije novina u Parizu, bila je angažovana i u Ukrajini za najtiražniji dnevni list, "Segodnyia" u Kijevu kao i u Avgаnistanu, Jermeniji, Belorusiji, Mongoliji. Bila je moderator na konferencijama u Kirgistаnu, Libiji, Brаzilu, Nemаčkoj... Traga je ostavila i na svom Filozofskom fаkultetu kao asistent demonstrator na Kаtedri za pedagogiju i andragogiju.

Nataša Vučković je rođena 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici. Bila je udata i imala je jedno dete.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs