Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

25. 03. 2011

OTKAZ NA RTV VOJVODINA ZBOG PUTINA

Novi Sad, 25.03.2011. (Danas) - Generalni direktor RTV Vojvodina Blažo Popović uručio je jedan otkaz i nekoliko suspenzija u toj medijskoj kući zbog propusta u vestima u 17 sati emitovanim na programu pokrajinskog i republičkog Javnog servisa. Prilikom najave vesti da su predsednik Tadić i premijer Putin najavili potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu dveju zemalja u kajronu je pisalo "potvrda neprijateljstva".

- "Odmah nakon ovog grubog incidenta, sazvao sam programski kolegijum na kojem su promptno povučeni prvi potezi u sankcionisanju svih odgovornih za propust," saopštio je Blažo Popović. "Isto tako, moram da primetim da je, što se mene tiče, jedno slovo greška, dok su dva pogrešno napisana slova već predumišljaj, te s tim u vezi slede dalje suspenzije i mere kako bi se sankcionisali svi koji su na ovaj način pokušali da ugroze i diskvalifikuju sve što je tokom prethodne dve godine urađeno kako bi se Radio-televizija Vojvodine modernizovala i ponovo uhvatila korak sa standardima koje postavljaju moderni javni servisi u Evropi - ocenio je Popović.

Uz izvinjenje javnosti zbog učinjene greške, generalni direktor i menadžment ove medijske kuće, ujedno su naglasili "da je u pitanju ne samo napad na Radio-televiziju Vojvodine, već i pokušaj da se poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi između srpskog i ruskog naroda".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs