Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 04. 2011

UNS: OLAKE OCENE PREDSEDNIKA TADIĆA O STANJU U MEDIJIMA

Beograd, 08.04.2011. (Danas) - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je juče da je kažnjavanje lista Danas rezultat pogrešne primene Zakona o javnom informisanju usvojenog u proleće 2003, kao i da je pogrešno primenjen zakon u onom delu koji se odnosi na solidarnu odgovornost sa drugim medijima.

Kako se navodi u saopštenju, UNS je veoma zabrinut zbog činjenice da predsednik Srbije nije upoznat sa dramatičnim položajem srpskih novinara i opasnostima sa kojim se suočavaju i najozbiljniji srpski mediji.

UNS navodi da iz intervjua Borisa Tadića "jasno proizilazi da predsednik Republike misli da je i dalje na snazi antievropski zakon o medijima koji je on ekspresno potpisao na dan donošenja, 31. avgusta 2009". "Taj zakon najvećim delom je proglašen neustavnim još u julu prošle godine i njegove drakonske kazne prestale su da važe. Zakon ni u jednom slučaju nije primenjen ni dok je bio na snazi", navodi UNS.

UNS upozorava da rešavanje problema u medijskoj sferi, koju predsednik Tadić naziva "vrlo osetljivom oblašću", iziskuje daleko ozbiljnije praćenje i veću posvećenost i odgovornost vlasti.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs