Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

28. 11. 2013

Prezentovani rezultati prve faze istraživanja – Medijska pismenost u Srbiji

Beograd, 28.11.2013. (Media Monitor) - Medijska koalicija koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Lokal pres u realizaciji Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) sproveli su istraživanje o stepenu medijske pismenosti u Srbiji, u okviru projekta "Kampanja za medijsku pismenost".


Rezultate I faze ovog istraživanja danas je u Medija Centru na prezentaciji navedenog projekta Medijske koalicije predstavila Sanja Stamenković, istraživač Biroa za društvena istraživanja i autor izveštaja o rezultatima istraživanja.


Istraživanje koje je realizovao BIRODI obuhvata 3.000 ispitanika, koje čine učenici srednjih škola, profesori Građanskog vaspitanja, novinari i studenati novinarstva.


Na ovom skupu govorili su još i Jovanka Matić, naučni saradnik Instituta društvenih nauka, Melita Ranđelović, koordinator Aktiva profesora građanskog vaspitanje i Nedim Sejdinović, predsednik IO Nezavisnog društva novinara Vojvodine.


"Kampanju za medijsku pismenost" čiji je cilj podizanje nivoa svesti o važnosti kritičke analize i značaju profesionalnog novinarstva u demokratskom društvu, podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs