Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

26. 02. 2015

ANALIZIRA SE IZVEŠTAJ O MEDIJIMA

26.2.2015. (Pregled) - „Ministarstvo kulture i informisanja dobilo je u ponedeljak Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija Saveta za borbu protiv korupcije i sa pažnjom razmatra taj dokument", izjavio je juče državni sekretar u tom ministarstvu Saša Mirković.

„Trenutno analiziramo taj dokument koji bi, kako je najavljeno, u narednih nekoliko dana trebalo da bude objavljen i na sajtu Saveta", rekao je Mirković Tanjugu.

On očekuje da javnost bude u mogućnosti da se upozna sa tekstom tog izveštaja, sa sadržajem i analizama koje je sačinio Savet. „U svakom slučaju, Ministarstvo kulture i informisanja sa pažnjom razmatra taj dokument i imaćemo određeno viđenje navoda iz Izveštaja. Mislim da je najbolje sačekati da bude i zvanično publikovan od strane Saveta, kao i da se čuju argumenti članova Saveta koji su radili na njegovoj izradi", rekao je Mirković.

On kaže da je rano procenjivati da li će taj izveštaj doneti nešto novo na medijskoj sceni. Prema njegovim rečima, treba sačekati da Ministarstvo kulture i informisanja uradi stručnu analizu, kao i ostala ministarstva kojima je taj izveštaj upućen.

Savet za borbu protiv korupcije dostavio je Vladi Srbije 20. februara Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji. U Izveštaju se analizira vlasnička struktura medija, vlasništvo države u medijima, kontrola medija kroz različite modele finansiranja, funkcionisanje regulatornih tela, kao i fenomeni tabloidizacije, cenzure i autocenzure.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs