Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

09. 03. 2015

NOVI PAZAR MEDIJIMA NAMENIO MILION DINARA

9.3.2015. (Danas) - Novi Pazar - Konkurs za projektno finansiranje medija iz budžeta grada Novog Pazara biće raspisan „uskoro po završetku pravne procedure". Prvim rebalansom gradskog budžeta za finansiranje medijskih projekata izdvojeno je milion dinara. Novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović, na konferenciji za novinare, objasnio je da su ta sredstva namenjena za privremeni konkurs, a posle 1. jula novim rebalansom budžeta, biće mnogo više sredstava za „veliki konkurs".


Mahmutović je objasnio da od 1. jula grad neće finansirati Regionalnu RTV Novi Pazar, koja će biti privatizovana, „tako da ćemo finansirati informacije od javnog značaja za građane" i na novac mogu da računaju samo oni koji budu imali dobre projekte.

Na novinarsko pitanje kako je moguće da Regionalna RTV Novi Pazar za pola godine iz budžeta dobije 68 miliona dinara, samo milion manje nega za celu prošlu godinu, novopazarski gradonačelnik je odgovorio da se „budžet usvaja na godišnjem nivou i onog trenutka kada ova televizija bude privatizovana, napravićemo novi rebalans budžeta i nepotrošeni novac prebaciti u sredstva za rezerve a onda ga preraspodeliti u druge namene".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs