Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 03. 2015

O radio drugi u bici evropskih radio stanica

16.3.2015. (RTV) - Internet omladinski O radio iz Novog Sada osvojio je sinoć drugo mesto u evropskoj bici radio stanica (Radio Battle), koju je pokrenuo italijanski javni servis RAI Radio 2 iz Milana.

Omladinski radio je učestvovao u finalnoj borbi radio stanica u Milanu, koja je održana u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji "Rejdio dejs jurop" (Radio Days Europe), gde je predstavljao Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Letonijom i Estonijom.

Tim O radija predstavljali su voditeljski par Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, koji su učestvovali u zajedničkom programu uživo, a žiri je ocenjivao muziku koju radio stanice puštaju, džinglove kojima se predstavljaju publici, kao i broj glasova na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za Srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova.

Urednik O radija Predrag Novković rekao je za agenciju Beta da je učešće u ovom takmičenju veoma važno za ovu mladu redakciju, jer je emitovanje zvanično počela pre svega četiri meseca, odnosno 29. novembra 2014. godine.

"Sam ulazak u finale veoma je bio važan za nas, jer se na ovaj način čulo za O radio u celoj Srbiji putem društvenih mreža, ali i izvan granica naše zemlje, u regionu i celoj Evropi. Mi smo internet radio i nama je svaki slušalac važan u kom god delu sveta da se nalazi", kazao je Novković.

Bila je ovo prva "radio bitka" u Evropi, a radi se o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program trajao je sat vremena, a publika je mogla da glasa za svoje favorite isključivo putem društvene mreže Tviter.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice.

O radio je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio - televizije Vojvodine (RTV) i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i problem sa kojima se suočavaju.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs