Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

20. 03. 2015

BABIĆ: VUČENIĆEVU NISMO BOJKOTOVALI

20.3.2015. (Danas; autor: D.D) - Žestoke reakcije vlasti na izjavu novinarke RTV Vojvodine

Beograd - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je juče da njegova stranka nije bojkotovala novinarku Radio-televizije Vojvodine Danicu Vučenić.

- Apsolutno nismo bojkotovali novinarku, rekao je Babić na televiziji „Pink" i dodao da je Danicu Vučenić veoma uvažavao. On je kazao da je u emisiji „Jedan na jedan" prošle godine gostovao tri puta i da je „veoma voleo verbalni fajt" s novinarkom, kako bi branio stavove koje zastupa SNS.

Prema njegovim rečima, SNS je iz svojih opozicionih dana naučila da poštuje medije i medijske slobode, jer je pre 2012. godine javni servis bio nedostupan za predstavnike te stranke.

Istovremeno, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je za TV N1 da za loše stanje u medijima nije kriva država i poručio da bi svako prvo trebalo da se pogleda u ogledalo. Mirković je u Jutarnjem programu N1 ocenio da je nekorektno da se za loše stanje u medijima odgovornost prenosi na vlast.

Komentarišući odlazak Danice Vučenić sa RTV Vojvodine i iz novinarstva, jer su predstavnici vlasti bojkotovali njenu emisiju, pošto je u goste pozvala Olju Bećković, Mirković je rekao da ne zna o kakvom bojkotu je reč, jer su predstavnici i vlasti i članovi SNS gostovali u njenoj emisiji.

- Pogledao sam koliko je gostiju iz SNS je gostovalo u njenoj emisiji nakon Olje Bećković. Bili su ministri Zlatibor Lončar, Željko Sertić. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović bila je dva puta", rekao je Mirković. Prema njegovim rečima, od ostalih članova Vlade koji nisu iz SNS bili su Ivica Dačić, Marko Blagojević, Tanja Miščević i ministarka Bogosavljević.

- Nije mi jasno o kakvoj vrsti bojkota se radi, rekao je Mirković i dodao da Danicu Vučenić zna 15 godina i da ona odlazi u svet PR.

NDNV: Gubitak za profesiju

Novi Sad - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatra da je odlazak članice NDNV Danice Vučenić iz novinarstva „ogroman gubitak za profesiju i da ovaj slučaj treba čitati u kontekstu potpuno neprihvatljivog odnosa vlasti i vladajuće Srpske napredne stranke prema medijima i novinarima". „Odlučujući da bojkotuje autorsku emisiju ‘Jedan na jedan'", ukazuje se u saopštenju NDNV, „Srpska napredna stranka onemogućila je Danicu Vučenić da radi svoj posao i direktno uticala na njenu principijelnu odluku da, nadamo se privremeno, napusti novinarstvo".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs