Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

19. 03. 2015

VLAST ME BOJKOTUJE JOŠ OD GOSTOVANJA OLJE BEĆKOVIĆ

19.3.2015. (Danas; autor: A. Roknić) - Beograd - Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot, kaže za Danas novinarka Danica Vučenić o razlozima odlaska sa RTV Vojvodine.

Ona dodaje da je tako bila onemogućena da u ime publike, na javnom servisu, postavi pitanja od značaja za javnost. Vučenićeva naglašava da je nakon toga postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke i da je na taj način „uterana u jednostranost".

- Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjuer javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom, navodi Vučinićeva za Danas i ističe da je uvek želela da radi profesionalno.

- Uvek sam imala isti odnos prema svim gostima. Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim - zaključuje Vučinićeva.

Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je juče da je autorka serijala „Jedan na jedan" odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs