Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

19. 03. 2015

Čomić:Ko je dao lažnu vest medijima o sletanju helikoptera

19.3.2015. (Tanjug) - BEOGRAD - Poslanik DS Gordana Čomić zatražila je danas odgovore na pitanja o tome ko je doneo odluku o upotrebi helikoptera prilikom akcija spasavanja bebe, da li je menjan plan leta i ko je dostavio lažnu vest medijima o sletanju.


Čomić je u skupštini, koristeći pravo poslanika da postavi pitanje vladi, zatražila da joj se odgovori da li je odluka o upotrebi helikoptera doneta usmeno ili pisano.

"Ako je odluka doneta pisano, molim da mi se dostavi na uvid. Da li je naredbu izdalo nadležno lice u Vojsci Srbije, da li je sadržala osnov izdavanja naredbe i vrste sredstava koja će se u akciji koristiti", rekla je Čomić, koja je i ministar odbrane vlade u senci DS.

Takođe, zatražila je da joj se dostavi pisano obaveštenje i ako je odluka bila usmena.

"Da li je menjan plan leta u odnosu na prvobitni tekst naredbe, ako jeste, ko je donosio odluke o promeni i zašto. Koje nadležno lice i po kom osnovu i kome na aerodromu Nikola Tesla dao informaciju o sletanju helikoptera", upitala je Čomić.

Takođe, zatražila je odgovor i na pitanje koje nadležno lice, pripadnik Vojske ili ministarstva odbrane koje je novinskim agencijama, po opštim saznanjima sigurno novinskoj agenciji Beta prosledilo lažnu vest o sletanju helikoptera.

"Ako nemaju saznanja o tome, ako je to učinio neko van svojih nadležnosti ili iz bilo kog drugog ministarstva, zašto nije reagovalo ministarstvo odbrane", zaključila je Čomić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs