Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

27. 03. 2015

Vučić: Podići medijske slobode na evropski nivo

27.3.2015. (Tanjug) - BEOGRAD - Cilj srpske Vlade je da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović koja je pozdravila reforme u oblasti medija.


Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Mijatović je pozdravila usvajanje novih medijskih zakona i čvrstu rešenost srpske Vlade da sprovede reforme u oblasti medija i naglasila da Srbija može da bude primer za zemlje u regionu u smislu uvođenja dobre evropske prakse,

Tema susreta bilo je poštovanje slobode medija, zaštita bezbednosti novinara, kao i zaštita slobodnog izražavanja uopšte, navodi se u saopštenju.

Premijer Vučić je naglasio da je cilj srpske Vlade da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope i izrazio spremnost da prihvati savete i predloge OEBS-a za unapređenje stanja u medijima.

"Vlada Srbije donela je niz zakona u cilju jačanja slobode i nezavisnosti medija, što je i bio jedan od prioriteta ove Vlade prilikom njenog formiranja", podsetio je premijer Vučić, navodi se u saopštenju.

Mijatović je izrazila je zadovoljstvo podrškom koju dobija u toku predsedavanja Srbije OEBS-om i istakla da je saradnja i komunikacija sa Vladom Republike Srbije na visokom nivou.

„Bićemo vaši partneri. Želim da ovaj region ide napred, a to bez slobode medija nećemo postići. To je moj jedini cil", zaključila je Mijatović.

Ona je dodala da je potvrđivanje optužnice u slučaju Slavka Ćuruvije važan primer za Srbiju i region.

Istovremeno, predstavnica OEBS-a pohvalila je spremnost srpskog premijera da se država uključi u rešavanje problema bezbednosti novinarke Brankice Stanković.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs