Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

28. 03. 2015

Mijatović zadovoljna sastankom

28.3.2015. (FoNet) - Predstavnica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je danas, posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandraom Vučićem, da je zadovoljna ishodom sastanka na kojem se razgovaralo o bezbednosti novinara, podršci javnim servisima i reformi medija sa državnim vlasništvom.

Važno je da Srbija, kao predsedavajuća OEBS, poklanja posebnu pažnju slobodi medija i novinara u regionu OEBS, navodi se u pisanoj izjavi Mijatović i dodaje da ona veoma ceni saradnju između predsedavajućeg OEBS i svoje Kancelarije o tim važnim pitanjima.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju OEBS, rekao da je država spremna da učini sve da obezbedi bezbedno okruženje za sve novinare i obezbedi slobodu medija. Saradnja sa Kancelarijom predstavnice za slobodu medija jeveoma važna u tom smislu i nastavićemo zajednički rad, rekao je Vučić.

Vučić i Mijatović razgovarali su o nedavno usvojenim medijskim zakonima, koji su suštinska osnova za reformu javnog servisa, privatizaciju medija sa državnim vlasništvom i proces digitalizacije. Sagovornici su razgovarali i o angažovanju Kancelarije predstavnice o pitanjima slobode medija u regionu OEBS, dodaje se u saopštenju.

Mijatović je rekla da je zadovoljna potvrdom optužnice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koji je ubijen 1999. godine. Vučić i Mijatović razgovarali su o slučaju Brankice Stanković, autora i urednika emisije "Insajder" na B92, a predstavnica je istakla da će nastaviti pažljivo da prati to pitanje.

Tokom posete Beogradu, Mijatović je učestvovala na dvodnevnoj konferenciji o bezbednosti novinara, u organizaciji Srbije kao predsedavajuće OEBS. U saopštenju se dodaje da se Mijatović srela sa ministrom spoljnih poslova i predsedavajućim OEBS Ivicom Dačićem, ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem, menadžemntom RTS, regulatornim telima, medijskim organizacijama i novinarima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs