Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

01. 04. 2015

PROVERENE SVE PRIJAVE

1.4.2015. (Danas) - Konačna lista kandidata za direktora RTS do kraja nedelje.

Beograd - Konačnu listu kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa za generalnog direktora Radio-televizije Srbije Upravni odbor te kuće trebalo bi da usvoji do kraja sedmice, najkasnije u ponedeljak, saznaje Danas od izvora u RTS. Prijave svih kandidata su već proverene i preostalo je samo da UO zvanično usvoji i saopšti taj spisak.

Podsetimo, na sednici UO RTS na kojoj su otvarane zapečaćene prijave saopšteno je da je od 26 pristiglih prijava za mesto generalnog direktora RTS samo devet kandidata predalo potpunu dokumentaciju. Za pet prijava su se obavljale dodatne provere, dok je 12 odbačeno zbog nepotpune dokumentacije. Većina kandidata koja je odbačena u startu nije dostavila dokaze o deset godina radnog iskustva na rukovodećim položajima u medijima, a istim povodom je petoro njih ostavljeno na proveru.

Kako Danas nezvanično saznaje, jedna od odbačenih prijava ispostavila se ipak kao valjana i kompletna, te će se na konačnoj listi kandidata zasigurno naći i Mioljub Krsmanović, osnivač televizije Metropolis. Sporno je bilo da li on ima visoku ili višu stručnu spremu, ali je od fakulteta na kojem je diplomirao stigla potvrda da ima VSS.

Među prihvaćenim prijavama su Aleksandar Crkvenjakov, Dragan Đukić, Sandra Keser, Emin Golubović, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović, Dragan Bujošević i Aleksandar Milutinović. Na proveri su bili Mladen Dražetin, Stanko Crnobrnja, Saša Mirković, Branislav Guzina i Milan Nikolić. Među odbačenim prijavama bili su Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, novinar Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.

Upravni odbor ima rok od 45 dana po završetku konkursa da donese odluku o imenovanju direktora RTS-a.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs