Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

03. 04. 2015

REM: ZABRANJENO EMITOVANJE „PAROVA“

3.4.2015. (Danas; autor: D.D.) - Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je juče, na sednici zakazanoj po hitnom postupku, na osnovu člana 28 Zakona o elektronskim medijima, televiziji Hepi izrekao meru privremene zabrane emitovanja programskog sadržaja „Parovi", u trajanju od 24 sata.

Odluka je doneta zbog emitovanja sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika, navodi se u saopštenju REM. Televiziji Hepi je, u skladu sa zakonom, naloženo da obustavi emitovanje programa „Parovi" zbog učinjene naročito teške povrede člana 28. Zakona o elektronskim medijima.

Prilikom izricanja mere, Savet je uzeo u obzir da je televiziji Hepi zbog istog programa prethodno već izrečena mera upozorenja, a imajući u vidu povećani stepen odgovornosti te televizije kao nacionalnog emitera, te stepen ugrožavanja maloletnika, kao i elemente pornografije. Mera privremene zabrane emitovanja programskog sadržaja „Parovi" stupa na snagu 3. aprila od 20 časova, a izrečena mera se odnosi i na emitovanje putem Interneta, stoji u saopštenju REM.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs