Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

03. 04. 2015

TV HEPI BEZ PROGRAMA 24 SATA

3.4.2015. (Večernje novosti) - Kazna televiziji SA NACIONALNOM FREKVENCIJOM zbog rijalitija "Parovi"

Prva zabrana emitovanja od postanka regulatornog tela REM

REGULATORNO telo za elektronske medije (REM) izreklo je privremenu zabranu emitovanja programa u trajanju od 24 sata televiziji sa nacionalnom frekvencijom Hepi, izjavio je predsednik saveta REM Goran Karadžić i objasnio da je to učinjeno zbog prekršaja napravljenih prilikom emitovanja rijaliti programa "Parovi".

Karadžić je na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje rekao da zabrana stupa na snagu danas u 20 sati i trajaće 24 sata. On je objasnio da će rešenje o privremenoj zabrani emitovanja programa TV Hepi biti uručeno danas, kao i da će pošto ona istekne, Savet REM nastaviti da prati program te TV i da reaguje u slučaju prekršaja.

- Nadam se da će televiziji Hepi ovo biti dovoljno da otkloni uočene nedostatke - rekao je Karadžić i ocenio da je odabir učesnika rijaliti programa "Parovi" neprihvatljiv sa više stanovišta, ali ne i sa stanovišta zakona, jer je reč o ljudima kojima nije oduzeta radna sposobnost.

Karadžić je rekao i da je odluka o privremenoj zabrani emitovanja programa izrečena TV Hepi prva u dosadašnjem radu tog regulatornog tela.

Dodao je i da će REM učiniti sve da obeshrabri druge emitere da slede primer TV Hepi i emituju takvu vrstu programa.

Privremena zabrana emitovanja doneta je na sednici REM zakazanoj po hitnom postupku kojoj je, kako se navodi, po ovlašćenju prisustvovao i Milomir Marić.

Ni na internetu

ŠOU "Parovi" tokom zabrane neće smeti da emituju ni na internetu. Iz REM navode da, prema važećim zakonima, nijednom mediju pa ni Hepi TV ne mogu da izreknu direktnu finansijsku kaznu, ali su, podsećaju, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima podneli 14 prekršajnih prijava protiv te televizije, zašta prekršajni sud u zakonom predviđenom postupku može izreći maksimalnu kaznu od 14 miliona dinara kao pravnom licu, kao i maksimalnu kaznu od 1.400.000 dinara odgovornom licu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs