Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

06. 04. 2015

Kol-centar 18911 za sva pitanja o digitalizaciji

6.4.2015. (Tanjug) - BEOGRAD - Korišćenjem kol centra za digitalizaciju, čiji je broj 18911, građani mogu da dobiju odgovore na sva pitanja koja su u vezi sa procesom prelaska na digitalno emitovanje televizijskog signala, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.


Ona je, gostujući na RTS-u, podsetila da je Kol centar za digitalizaciju sa radom počeo u petak 3. aprila i ukazala da resorno ministarstvo u saradnji sa Poštom Srbije realizuje taj projekat.

Prema njenim rečima, najvažnija pitanja su kada će biti pušten isključivo digitalni signal, u kojim gradovima i mestima, kao i kakav je plan prelaska.

Građani će, kako je navela, moći da se informišu i o tome koja im je oprema potrebna da bi mogli da prime digitalni signal, kao i o mogućnostima koje pruža novi vid emitovanja televizijskog programa.

Matić je rekla da je počelo uručivanje vaučera za set-top-boks uređaje za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, a vaučeri će u toku dana stići u Vršac na kućne adrese, jer je to grad koji će prvi preći na isključivo digitalni signal 15. aprila.

Ona je pozvala Vrščane da do tog datuma preuzmu vaučere i da za taj vaučer preuzmu set-top-boks u prodavnicama u tom gradu.

Više od 100 operatera u kol-centru može u jednom trenutku da prihvati pozive i odgovara na pitanja, rekla je Matić.

Međutim, trenutno je u centru angažovano oko 40 operatera jer ovo tek početak posla, a kada se budu isključivali veliki regioni biće angažovani svi kapaciteti koje Pošta ima na raspolaganju, navela je ona.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs