Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 04. 2015

Matić: Digitalizacija do 17. juna

8.4.2015. (Tanjug) - BEOGRAD - Državni sekretar za telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas da će digitalizacija u Srbiji biti obavljena do 17. juna, jer će prethodno već 18. maja praktično cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovati isključivo digitalni signal.


Matićeva je u Jutarnjem programu TV Pink najavila da je posle Vršca, koji će prvi preći na isključivo digitalni signal, u planu da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja Čot - Venac.

Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac, najavila je Matić i dodala: "17. juna smo svi digitalni".

Državna sekretarka za telekomunikacije je istakla da "set top boks" uređaja ima dovoljno na tržištu, da su u Vršcu radnje pune i da građani u redovima čekaju da iskoriste vaučere za "set top boksove".

Već 10 dana u Vršcu, ne samo građani koji su dobili vaučere, jer su socijalno ugroženi, nego i drugi, dolaze da uzmu te uređaje, kazala je Matić.

"Čak 1.095 maloprodajnih objekata se prijavilo, registrovalo da učestvuje u ovoj šemi pomoći putem vaučera", precizirala je Matić.


Matić je objasnila da korisnicima kablovske televizije nisu neophodni "set top boksovi", jer neće imati nikakve smetnje u prijemu signala, ali da će možda neko i od njih poželeti da pređe na besplatan digitalni signal.

Državna sekretarka za telekomunikacije je podsetila da građani mogu u kol centru resornog ministarstva, koji je počeo sa radom u petak, da na telefon 18911 dobiju sve potrebne informacije.

Građani mogu da dobiju sve informacije, bilo da ih zanima na koji način se "set top boks" povezuje ili kada njihovo mesto, grad i region prelazi na digitalni signal, dodala je Matić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs