Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 04. 2015

Ješić: Policija me pritiskala da menjam iskaz

16.4.2015. (Beta) - Novinar Vladimir Ješić optužio je policajce da su ga pritiskali kako bi promenio iskaz o napadu koji je doživeo u Inđiji.

Ješić je u telefonskoj izjavi za agenciju Beta iz policijske stanice u Inđiji rekao da je priveden na saslušanje kako bi ga policajci koji su došli iz Beograda pritiskali da promeni iskaz u kome je za jučerašnji fizički napad optužio nepoznatog muškarca.

Prema njegovim rečima iza svega stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak.

"Ovo je nečuveno i ja kao neko ko je bio koordinator Otpora i privođen 14 puta za vreme Miloševića, nikada, ali zaista nikada, ovakav stepen bahatosti nisam video", rekao je Vladimir Ješić, brat bivšeg predsednika opštine Inđija i potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića.

Naveo je da su policajci koji su došli iz Beograda tražili od njega da ide na poligrafsko testiranje, što je i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski iz Novog Sada.

"Na moje pitanje da li su identifikovali čoveka koji me je napao, kao i da li su rešili slučaj s obzirom da je jasno da je iza svega Gak iz SNS-a, rečeno mi je da je to najmanje bitno. Potom su odustali i od poligrafskog ispitivanja, ali su vršili strahovit pritisak na mene da promenim iskaz od juče", ispričao je Ješić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs