Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

20. 04. 2015

MUP: Prema Ješiću smo postupali profesionalno i odgovorno

20.4.2015. (Tanjug) - Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je kao zlonamerne i tendenciozne navode Vladimira Ješića da je policija prema njemu postupala neprofesionalno i da nije ništa preduzela kako bi uhapsila navodne počinioce napada na njega, navodeći da Ješić očigledno želi da obmane javnost i naruši ugled MUP-a.

"Policija je krajnje profesionalno i odgovorno pristupila celom slučaju, a u cilju njegovog rešavanja iz Beograda u Inđiju je upućen i poligrafista, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog slučaja", stoji u saopštenju MUP-a koji poručuje da neće dozvoliti da bilo ko uvlači Ministarstvo u lične i političke sukobe.

Kako MUP navodi, netačno je da je poligrafista, koji po struci mora biti psiholog, rekao Ješiću da "ne može garantovati da rezultati neće biti zloupotreljeni", kao i da nije istina da je policija dolazila u džipovima iz Beograda.

"Ješić time očigledno želi da obmane javnost i naruši ugled MUP-a", navodi se u saopštenju.Iz MUP-a podsećaju da je na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva Vladimiru Ješiću i dvojici svedoka ponuđeno da se poligrafski testiraju, što su oni odbili.

Funkcioner SNS-a Vladimir Gak, kome je takođe ponuđeno poligrafsko testiranje, pristao je da odgovara na pitanja poligrafiste i nije imao reakcije koje pokazuju bilo kakvu povezanost sa napadom na Ješića, navode u MUP-u.

Policija će, kako se dodaje, nastaviti sa intenzivnim radom, kako bi slučajevi prijavljenih napada u Inđiji i Beočinu bili rasvetljeni.

Ješić je ranije danas izjavio da policija zataškava slučaj napada na njega i u prilog tome pokazao video snimke, službenu belešku i fotografije za koje tvrdi da su ključni dokazi koji to potkrepljuju, kao i da se policija postavila kao politički komesarijat SNS-a.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs