Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

22. 04. 2015

NUNS i UNS: Što pre kazniti napadača na Župljanina

22.4.2015. (Tanjug) - BEOGRAD - Novinarska udruženja danas su najoštrije osudila fizički napada na novinara Senada Župljanina koga je na radnom mestu u gradskoj upravi Novog Pazara pretukao radnik obezbeđenja


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) su zatražili od nadležnih i da se napadač što pre kazni.

NUNS prenosi izjavu Župljanina koji je naveo da ga radnik obezbeđenja gradske uprave napao u holu dok je čekao da se završi sastanak sa kojeg je izveštavao.

Prema njegovim rečima, napadač ga je psovao i vređao nezadovoljan što ga nema na fotografijama na gradskom sajtu, sa proslave Dana Novog Pazara.

"Najpre me je verbalno vređao, pretio da će me naučiti pameti, a na moju konstantaciju da ja samo radim svoj posao, nasrnuo je na mene", kaže Župljanin.

Župljanin, koji je napad prijavio policiji, rekao je i da ga je napadac dva puta ošamario, i da ga je potom kada je pao, udario nogom u predelu grudi.

"Kolege su prišle da me odbrane, a on je otišao niz stepenice rekavši mi da je ovo samo početak I da ću ga zapamtiti", rekao je Župljanin.

UNS ističe da su Župljaninu nanete povrede, ali i pretnje za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Po saznanjima UNS-a, napadač je od ranije poznat policiji i to staleško uduženje traži da policija i tužilaštvo ne dozvole da ovaj napad prođe nekažnjeno.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs