Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

23. 04. 2015

"Stefanović nije napao novinare"

23.4.2015. (Beta, B92) - Novi Sad -- Predstavnici opštine Šid saopštili su da navodi novinarskih udruženja da je član Opštinskog veća Dušan Stefanović napao ekipu Sremske televizije nisu istiniti.

Nikakvog fizičkog napada, pretnji i vređanja nije bilo, navedeno je u saopštenju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su juče da je da Stefanović vređao i psovao novinarku i snimatelja Sremske televizije i pretio im da će "razbucati kamere", dok su obavljali novinarski zadatak.

"Novinari Sremske televizije vrše negativnu kampanju kako bi omalovažili Komisiju za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja u toj opštini", saopštili su iz opštine Šid i dodali da je predstavnica te opštine Katica Vijuk zbog učešća u komisiji i sama bila predmet "tendencioznog informisanja" Sremske televizije.

U saopštenju piše da zapravo novinari uznemiravaju radnike u opštini tako što ih ispred zgrade opštine Šid sačekuju od ranih jutarnjih sati i od njih traže informacije "koje su im nepoznate".

Dodaje se da je Stefanović u opštini zadužen za informisanje, te da se u pomenutom incidentu "obratio novinaru Sremske televizije s namerom da pomogne i pitao je o razlozima njihovog dolaska, a da je kamermanu saopštio da ga ne snima bez njegovog odobrenja".

Opština dodaje da je nakon saopštenja NUNS-a i NDNV-a, a na predlog Sremske televizije, Stefanović pozvan na informativni razgovor u MUP, gde je dao izjavu.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs