Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

23. 04. 2015

Uhapšen zbog napada na fotografa u Novom Pazaru

23.4.2015. (Beta, NUNS) - U Novom Pazaru je danas uhapšen meštanin B.K. (37) zbog sumnje da je udario fotoreportera Senada Župljanina, zaposlenog u gradskom Informativnom odeljenju. Novopazarski radio Sto plus je objavio da je osumnjičeni napao Župljanina jer ga nije bilo na fotografijama proslave Dana grada,objavljenim na gradskom sajtu.

"Čekao sam u hodniku sa ostalim kolegama da fotografišem posetu ambasadora gradonačelniku, kada je on nasrnuo na mene. Najpre me je vređao, psovao, pretio da će me 'naučiti pameti', jer ga nema na fotografijama koje sam objavio na sajtu grada. Na moju konstataciju da ja samo radim svoj posao, on me je dva puta ošamario, a kada sam pao, udario me je nogom u grudi", rekao je Župljanin Radiju Sto plus.

Župljanin, koji je i dopisnik Sportskog žurnala, dodao je da ga je isti osumnjičeni nedavno takođe bio nezadovoljan što ga nema na fotografijama sa dženaze poginulom doktoru Dževadu Ljajiću. Potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić osudio je napad na Župljanina i tražio od policije i tužilaštva hitno da reaguju.

"Tražim da se ovaj slučaj u potpunosti rasvetli, a da se počinioci adekvatno kazne kako bi se sprečili dalji nemili događaji i ataci na ovu profesiju. Ovaj incident je samo vrhunac terora koji ova grupa već nedeljama vrši nad funkcionerima, odbornicima i zaposlenim licima u Gradskoj upravi i javnim preduzećima", rekao je Ljajić za Regionalnu radio-televizuju.

Ljajić je rekao da zbog straha od te grupe lica, niko iz Opštine danima nije smeo da reaguje. Ovakvo ponašanje pojedinaca je nedopustivo i neophodno je da policija, pravosuđe i gradska uprava pokrenu sve mehanizme kako bi se stalo na put ovim izgrednicima", rekao je Ljajić. Napad na Župljanina najoštrije je osudilo i Nezavisno udruženjenovinara Srbije, tražeći kažnjavanje napadača. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs