Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

29. 04. 2015

Nikolić: Znam ko tabloidima daje neistine i poluinformacije

29.4.2015. (Tanjug) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da tačno zna ko tablodima daje neistine i poluinformacije o njemu, te da vidi uticaj pojedinih ministara na medije koji se u takvom pisanju utrkuju.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da tačno zna ko tablodima daje neistine i poluinformacije o njemu, te da vidi uticaj pojedinih ministara na medije koji se u takvom pisanju utrkuju.

Nikolić je za praznični trobroj Večernjih novisti rekao da izjave potpredsednice Vlade Srbije i SNS-a Zorane Mihajlović nisu njegov problem, već problem vlade, a da on problem vlade neće da rešava, niti će na bilo koji način da postavlja neke uslove da vlada taj problem reši.

"Ja vidim uticaj pojedinih ministara na medije, koji se utrkuju da nešto loše napišu, ili izmisle i slažu o meni, ali to nije moj problem. To je problem tih ministara i šta oni to uopšte zamišljaju, koliko visoko misle da mogu da lete, umesto da sarađujemo," rekao je predsednik Srbije.

Nikolić kaže da ako ima primedbe on ih kaže predsedniku vlade, nikada medijima.

"Tačno znam ko pušta pojedine informacije, poluinformacije ili neistine koje stižu u neke tabloide", rekao je.

Govoroeći o incidentu na avionu kojim je trebalo da otputuje u Vatikan i izveštavanju pojedinih tabloida o tom događaju, predsednik kaže da je morbidno o tome govoriti, podsmešljivo i podcenjivački. Posebno upućivati savetnicima predsednika prekore da lažu. "Znate, kada se avion trese, sunovrati, kad letite po avionu, onda vam ne pada na pamet da to iskoristite medijski", rekao je Nikolić i dodao: "Mada, moram da kažem da vam ne pada na pamet ni da ćete da poginete, pošto je očigledno, sada sam u to ubeđen, da čovek ima nadu do poslednjeg časa".

Ponosan je, kaže, na svoje saradnike među kojima ima i žena, a da se u toj dramatičnoj situaciji nije čuo ni glas. "Kada smo sleteli, čestitao sam pilotima, a oni su mi rekli da je bilo nešto na motoru, ali da ne smeju da daju izjavu, a ipak su je dali. Dali su izjavu Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, pretpostavljam. Izjava je sutradan bila u Blicu, ni od koga od nas nije došla ta izjava, zato što mi nismo ni znali da je pilot "prosuo kafu". Priča koja je objavljena u Blicu o kafi je iz izjave pilota datoj Direktoratu", precizirao je Nikolić.

Potom, kaže predsednik, to se spinuje i sad se postavlja pitanje: da pilot nije prosuo kafu i da se samo ugasio motor, da li bi to bila vest?

"Izveštaj Direktorata o tome da se motor ugasio je obrađivan sa pola rečenice u medijima. Ko pri zdravoj pameti može da poveruje u to da prosuta kafa može da dovede do prestanka rada motora", zapitao je Nikolić. On je ukazao da je "već sutradan Blic pogrešno obavestio javnost da je motor testiran i da je ispravan, a u stvarnosti motor je sutradan proban i nije bio ispravan, tako da je odleteo za Bazel bez upotrebe tog motora". "Ako je jedan ministar predsednik Upravnog odbora Direktorata i u direktnoj vezi sa Blicom, šta drugo da pomislim nego da je priča o prosutoj kafi došla odatle" zaključio je predsednik Srbije. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs