Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

05. 05. 2015

Ugašen analogni signal na predajniku Crveno selo

5.5.2015. (RTV; autor: Rada Stajić) - U Emisionoj stanici Crveno selo u Subotici, čiji je antenski stub sa 220 metara najviši u Srbiji, a TV signalom pokriva teritoriju sa 300.000 stanovnika, danas je ugašen analogni signal i obavljena generalna proba najasavremenije opreme za digitalno emitovanje programa.

"Danas imamo generalnu probu. Gasimo analogne predajnike RTV Vojvodine da bismo proverili sistem i testirali da li ima nekih problema u radu nove opreme. Vršimo merenja da bismo proverili da li je kompletna zona dobro pokrivena signalom. Građane molimo da do 8. maja nabave neophodne set-top boks uređaje ili TV sa ugrađenim DVBT2 tjunerom", rekao je za RTV v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" Branko Gogić.

Država je za građane u stanju socijalne potrebe obezbedila 160.000 vaučera, sa kojima su u gotovo 1.100 prodavnica u Srbiji besplatno mogli da nabave set-top boksove, neophodne za digitalno praćenje programa.

"Oprema koja je ugrađena na svim našim emisionim stanicama je najsavremenija koja se trenutno proizvodi. Građani će, svakako, biti najzadovoljniji dolaskom digitalne televizije u Srbiju. Neće više morati da okreću kućne antene kako bi imali dobar ton i sliku, dobiće oko 20 besplatnih programa, a za građane Vojvodine dodatna prednost je što će moći da hvataju signal i iz Mađarske, Hrvatske i Rumunije", objasnio je Branko Gogić.

U petak, 8. maja, u 12 sati, u Emisionoj stanici Crveno selo u Subotici biće ugašen analogni signal i svečano otpočeti digitalna era emitovanja programa. Na predajniku Crveni Čot digitalni signal biće pušten 18. maja, 25. maja na tornju na Avali, a do 15. juna digitalizacija će biti završena u celoj Srbiji. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs