Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

06. 05. 2015

Bujošević: Problem finansiranja prioritet

6.5.2015. (Tanjug) - Problem finansiranja Javnog servisa je prioritet i dok to ne rešimo, ne možemo govoriti ni o kakvim drugim planovima i promenama, rekao je za "Blic" novi direktor RTS-a Dragan Bujošević.

BEOGRAD - Problem finansiranja Javnog servisa je prioritet i dok to ne rešimo, ne možemo govoriti ni o kakvim drugim planovima i promenama, rekao je za "Blic" novi direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Bujošević je za beogradski list rekao i da ga "čeka ozbiljna borba".

"Sledeće godine počinje potpuno nov način finansiranja RTS-a putem takse, što za Javni servis znači da gubi siguran deo prihoda. Mora se obezbediti stabilno finansiranje RTS-a i dok to ne rešimo, nema reči o programskim niti bilo kakvim drugim promenama", naglasio je Bujošević.

Bujošević je potvrdio da je bilo reči o uvođenju novih kanala, ali je rekao da se ništa ne može realizovati dok se ne reši pitanje novca.

"Moj cilj je da zaposleni imaju pristojne plate ili bar plate na istom nivou kao sada, jer bez dobrih plata nema ni dobrog posla", poručio je Bujošević.

On je dodao da je u svom programu prilikom konkurisanja za direktora RTS-a pripremio više modela finansiranja Javnog servisa i da se u narednim mesecima mora razmotriti koji je od njih najpogodniji.

"Ne bih sad detaljisao o tome, ali svakako da mi je to pitanje najvažnije i da ću se njime najviše baviti. Kad konkurišete za direktora RTS-a, imate mnogo želja i mislite "sad ću napraviti revoluciju", ali kad vidite s koliko novca raspolažete, shvatite da je realnost drugačija", zaključio je Bujošević za "Blic".

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs