Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 05. 2015

Subotica, Sombor i Kikinda danas prelaze na digitalnu tv

8.5.2015. (Tanjug) - Područja Subotice, Sombora i Kikinde danas će preći na digitalno emitovanje tv signala, najavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

BEOGRAD - Područja Subotice, Sombora i Kikinde danas će preći na digitalno emitovanje tv signala, najavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje biće obeleženo u emisionoj stanici Crveno selo kod Subotice, a uključivanju predajnika u digitalnu mrežu prisustvovaće državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić, navedeno je u saopštenju.

U okviru procesa digitalizacije, a u skladu sa planom prelaska na digitalno emitovanje tv signala, sutra u podne će se potpuno preći na digitalno emitovanje i isključivanje analognih predajnika u zonama Subotice, Sombora i Kikinde.

Ministarstvo podseća građane ovih područja koji primaju signal putem sobne ili krovne antene da nabave opremu za prijem digitalnog signala, a ugrožene potrošače da što pre iskoriste vaučere za subvencionisanu kupovinu STB uređaja, kako bi spremni dočekali signal digitalne televizije.

Bez odgovarajuće opreme za prijem digitalnog signala domaćinstva sa područja Subotice, Sombora i Kikinde od 8. maja neće biti u mogućnosti da prate tv program.

Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala, građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbora prevoda i titlovanje sadržaja.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs