Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

22. 05. 2015

"Ringier Axel Springer" i "Color Press Group" izlazi iz ABC odita

22.5.2015. (Blic) - Dve velike izdavačke kuće „Ringier Axel Springer" i „Color Press Group" donele su odluku da napuste ABC sistem odita.

Kako ni nakon devet godina ABC Srbija nije uspela u pokušaju da profesionalizuje medijsko tržište i učini ga transparentnim za sve učesnike, medije, agencije i klijente, dve velike izdavačke kuće „Ringier Axel Springer" i „Color Press Group" ocenile su projekat sprovođenja sistema ABC odita neuspešnim.

Obe kompanije smatraju da nisu uspostavljene vrednosti za koje se kompanije „Ringier Axel Springer" i „Color Press Group" zalažu iako je očigledno da se samo transparentnim poslovanjem i fer tržišnom utakmicom može opstati u eri ekonomske krize i tehnoloških promena.

Obe kompanije, „Ringier Axel Springer" i „Color Press Group", nastaviće da posluju transparentno i obaveštavaće javnost o svom radu objavljivanjem revizijskih izveštaja svojih finansijskih poslovnih rezultata, u skladu sa zakonskim propisima.

Ukoliko se u budućnosti pojavi neki novi vid odita tiraža koji će prihvatiti svi učesnici tržišne utakmice, „Ringier Axel Springer" i „Color Press Group" će se tome prvi priključiti.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs