Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

25. 05. 2009

ADVOKATI „LUKE“ UPOZORAVAJU B92

Beograd, 25.05.2009. (Borba) - Advokati „Luke Beograd“ već dva dana šalju upozorenja urednicima TV B92, uoči emitovanja emisije „Insajder“, koja je na programu večeras u 22 sata, objavljeno je na veb sajtu te televizijske kuće. Oba dopisa pravnih zastupnika „Luke Beograd“, koja su TV B92 dostavljena dan za danom, naslovljena su sa „Upozorenje“.

U dopisima, advokati tvrde da su podaci izneti u „Insajderu“ dezinformacije i da grad ništa ne gubi zato što spornih 200 hektara nije išlo na licitaciju, već da će grad zaraditi 900 miliona evra kad Luka stekne pravo na gradnju i plati naknadu za uređenje zemljišta. U prvom dopisu, koji je dostavljen u petak, između ostalog se navodi: „Iz svih navedenih razloga vas ljubazno molimo da dezinformacije koje se odnose na Luku dalje ne iznosite i da odlomke epizode u kojoj su izneti ni na koji način više ne emitujete. Ukoliko postupite suprotno smatrajte ovaj dopis opomenom pred zakonom predviđene postupke.“

Posle ovog dopisa advokati Luke Beograd poslali su novo upozorenje sa sličnim sadržajem: „Zahtevamo od vas da postupite u skladu sa zakonom i iznesete tačne informacije u skladu sa pravnom regulativom na koju je u dopisu ukazano bez ponovnog objavljivanja dezinformacija ili da iz narednih epizoda serijala ‘Službena zloupotreba’ eliminišete emitovanje bilo kojih daljih informacija koje su u emisiji iznete na račun Luke.“

Advokati „Luke Beogard“ sada tvrde da su u emisiji „Insajder“ pre mesec dana iznete dezinformacije, navodi se na sajtu TV B92 i podseća da su pre dve nedelje, kada je putem medija krenula kampanja da TV B92 treba da ostane bez nacionalne frekvencije, i kada se pojavila sumnja da iza toga stoji upravo Luka, predstavnici te kompanije tvrdili da oni ne stoje iza takvih tekstova i da nemaju ništa protiv B92 i „Insajdera“ jer, kako su naveli, u emisiji o „Luci Beograd“ ukazano je samo na problem sistema od kojeg svi trpe štetu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs