Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

09. 06. 2009

U JULU KONKURS ZA FREKVENCIJE

Beograd, 09.06.2009. (Pregled) - Zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA) Goran Karadžić najavio je juče da će polovinom jula biti raspisani konkursi za dodatne frekvencije u Srbiji. Karadžić je na skupu „Vladavina prava - odgovornost i kontrola vlasti“ na Fakultetu za evropske pravno-političke studije u Sremskoj Kamenici objasnio da će konkurs biti raspisan jer je utvrđeno da postoji mogućnost za raspodelu dodatnog broja frekvencija. On je kazao da u Srbiji danas ima 467 legalnih emitera, ali da u etru ponovo ima sve više „pirata“.

Karadžić je odbacio kritike javnosti na račun Republičke radio-difuzne agencije i rekao da to regulatorno telo nema zakonske mogućnosti za efikasnije obračunavanje sa piratskim radio i televizijskim stanicama.

„Mi ne možemo s teškim naoružanjem da upadnemo u neku stanicu, da im zaplenimo opremu i zabranimo rad“, kazao je Goran Karadžić.

Založio se za izmene Zakona o telekomunikacijama i Zakona o radio-difuziji, koje bi omogućile da RATEL i Republička radio-difuzna agencija efikasnije rešavaju probleme nelegalnih emitera.

„Nadam se da će te izmene biti donete što pre, kako bi se ove ozbiljne anomalije razrešile“, rekao je zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije Karadžić.

Današnji skup održava se uz podršku nemačke fondacije „Konrad Adenauer“.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs