Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

17. 06. 2009

POJEDINI PREDLOZI NEREALNI

Do kraja sedmice poznata visina državne pomoći medijima

Beograd, 17.06.2009. (Danas) - Ministarstvo kulture će do kraja sedmice objaviti tačnu sumu novca koju će država izdvojiti za pomoć medijima, kako bi lakše prebrodili ekonomsku krizu, saznaje Danas.

Nataša Vučković-Lesendrić, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije, kaže za Danas da Ministarstvo kulture trenutno prikuplja potrebne informacije i dokumenta kako bi moglo da predloži Vladi Srbije finansijsku vrednost mera za pomoć medijima.

- Potrebne su nam i informacije o carinskim olakšicama, na primer o tome koliko koštaju papiri i materijali pri uvozu s olakšicama. Tek nakon toga ćemo znati koliko će država moći da izdvoji para za pomoć medijima - objašnjava Vučković-Lesendrić.

Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije kažu za Danas da ne znaju koliko bi novca bilo potrebno da država izdvoji, jer su pojedini predlozi nekih medijskih udruženja i organizacija nerealni, dok su neki dobri i odmah ostvarivi.

Podsetimo, potpredsednik Vlade Srbije, zadužen za evropske integracije Božidar Đelić, najavio je na sednici Vlade, koja je održana 4. juna, da će najkasnije za 15 dana Vlada Srbije usvojiti paket mera za podršku medijima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs