Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

23. 06. 2009

ZA JAČANJE KORPORATIVNE ODGOVORNOSTI

Beograd, 23.06.2009. (Pregled) - Mediji pozitvno mogu da utiču na širenje svesti o jačanju korprativne odgovornostu u zemlji, ocenili su članovi Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u razgovoru sa urednicima pisanih i elektronskih medija.

Oni su podsetili da je Globalni dogovor najmasovnije dobrovoljno udruženje kompanija u svetu, koje su se posvetile implemantaciji i promovisanju 10 univerzalnih principa društveno odgovornog poslovanja, a u Srbiji ih je više od 40 i zapošljavaju 45.000 ljudi. Globalni dogovor u Srbiji teži da okupi što veći broj članova, koji će zajedno sa sadašnjim, proširivati vidike na unaprerđenju korporativno odgovornog ponašanja, pa je rad organizovan u pet grupa: socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom, borba protiv korupcije, bankarstvo i KDO u bankarstvu i finansijama, podrška izrade stategije DOP i životna sredina.

Predstvanik Erste banke, Andrea Brbaklić je navela da često nije problem samo obezbediti novac da bi se pokazalo društveno odgovorno ponašanje u svim segmentima života jednog društva, već je problem u želji da se na određen kvalitavno ljidski način priđe rešavanju određenih problema evidentnih u sopstvenom okruženju.

Predstvanik Eurobak EFG, Nataša Krstić je ukazala da se za sada aktivnosti Globalnog dogovora u Srbiji uglavnom svode na pružanje pomoći, ali da je dijapazon delovanja znatno širi. Ona je navela da su tu i značajne aktivnosti na unapređanju radne sredine zaposlenih, poštovanju prava zaposlenih ili podrška zaposlenim majkama i da se na popularizaciji i promociji takvih aktovnosti može dosta uraditi uz medijsku podršku, što su već potvrdile neke realizovane akcije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs