Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

30. 06. 2009

DRŽAVA POMAŽE, ALI I DAVI MEDIJE

Beograd, 30.06.2009. (Dnevnik) - Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Saša Mirković pozdravio je odluku Vlade da dodeli subvencionisane kredite medijima, ali je ukazao na to da je pitanje koje će članice ANEM-a moći da ispune kriterijume za njihovo dobijanje. On je ocenio da su mere Vlade “pozitivan korak napred”, iako neće doneti revolucionarni boljitak.

Advokat ANEM-a Slobodan Kremenjak je zabrinut zbog činjenice da neke RTV stanice neće moći da plate naknade za emitovanje programa RRA-i i zato ostati bez frekvencije.

Zamenik predsednika Saveta RRA-e Goran Karadžić podseća na to da je odlukom Vlade naknada za nacionalne emitere programa smanjena za pet odsto, a lokalne od 20 do 50 odsto. No, dodaje da će RRA nastaviti da šalje opomene emiterima koji zakasne mesec dana s plaćanjem pretplate, jer Agencija smatra da je to bolje od čekanja da se medijima dugovi gomilaju, pa da posle ne mogu da ih regulišu.

Predsednik UO RATEL-a Jovan Radunović kaže da je ta agencija prihvatila da promeni pravilnik o naknadama, a očekuje da će Vlada prihvatiti da smanjenje bude linearno i iznosi pet odsto.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs