Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

30. 07. 2009

OBAVEŠTENA POLICIJA I TUŽILAŠTVO

Beograd,30.07.2009. (Danas) - Samozvani četnički vojvoda Siniša Vučinić ponovo je zapretio lideru SDU Žarku Koraću i novinaru Milošu Vasiću da će „proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić“.

Vučinić je u pismu koje juče objavio „Glas srpske“ naveo da zahvaljujući i njemu „Vasićev i Koraćev prijatelj, veleizdajnik srpskog naroda Zoran Đinđić više nije živ“ i da se on time ponosi. Potrudiću se da svojim kapacitetom doprinesem da i Vasić i Korać uskoro prave društvo njihovom miljeniku Zoranu Đinđiću“, navedeno je u pismu koje su potpisali Vučinić i tehnički sekretar njegove organizacije Radovan Vujačić, piše list.

Vučinić je, takođe, na adresu tog dnevnog lista uputio i telegram u kojem piše: „Povodom smrti gospodina Miloša Vasića, novinara nedeljnika Vreme, primite izraze mog najiskrenijeg saučešća“.

Miloš Vasić kaže za Danas da je o tome obavestio MUP Srbije, Bezbednosno-informativnu agenciju i Republičko tužilaštvo. Kako se saznaje, Republičko tužilaštvo će postupiti u tom predmetu, ali za sad nije poslat nalog policiji. Iz policije za Danas kažu da oni ne mogu da reaguju bez naloga tužilaštva, kao i da je reč o ustaljenoj proceduri.

Inače, protiv Vučinića, koji ima BiH državljanstvo, u Srbiji se vode dva krivična postupka, zbog iznude u Novom Sadu.

Predsednik SDU Žarko Korać ocenio je juče da državni organi uopšte neće reagovati povodom pretnji smrću i da mu je i ranije više puta prećeno smrću, a da državni organi nisu odreagovali.

- Specijalni tužilac za organizovani kriminal trebalo da Vučinića ispita povodom navoda da je učestvovao u ubistvu Đinđića, zaključuje Korać.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs