Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

20. 08. 2009

NEOPHODNO HITNO USVOJITI MEDIJSKU STRATEGIJU

Predstavnici LDP i NUNS najavili nove amandmane na zakon o informisaju

Beograd, 20.08.2009. (Danas) - Na sastanku predstavnika Liberalno-demokratske partije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije dogovoreno je da LDP razgovara sa predlagačima zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, pre glasanja o tom aktu, ali i o usvajanju amandmana kojima će se taj zakonski predlog učiniti prihvatljivim za medije i javnost, ističe se u saopštenju NUNS. Prema navodima iz saopštenja, LDP i NUNS traže i neodložan izbor preostalih članova Saveta RRA, na osnovu predloga strukovnih udruženja i ostalih autonomnih predlagača.

U saopštenju sa prvog sastanka u okviru konsultacija o medijskoj reformi, LDP i NUNS su se saglasili da je neophodno hitno uređivanje medijske oblasti, zakonodavstva i prakse koja bi dovela do uspostavljanja otvorenog, demokratskog i održivog sistema medijskih odnosa, sloboda i prava i zaštite javnog i demokratskog interesa. LDP i NUNS insistiraju na otklanjanju svih nedostataka i spornih momenata i procedura koje su pratile dosadašnje izbore i funkcionisanje ovog i drugih nadležnih tela u oblasti medijskih odnosa i sloboda. Dodaje se da će LDP u tom smislu učiniti i sve potrebne političke i proceduralne korake koji joj stoje na raspolaganju kao parlamentarnoj političkoj stranci. Odlučeno je i da LDP i NUNS rade na konačnom i potpunom uređivanju medijskog zakonodavstva. Taj plan podrazumeva zajedničku pripremu predloga, lobiranje i predlaganje paketa novih ili izmenu postojećih propisa, navodi se u saopštenju.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs