Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

28. 09. 2009

DVE CRKVE NA ISTOJ FREKVENCIJI

Subotica, 28.09.2009. (Danas) - U Subotici je i zvanično počeo da se emituje program Radio Slavoslovlja, radija Pravoslavne crkve opštine Subotica. Radio je dobio dozvolu za emitovanje od Republičke radiodifuzne agencije 2008. godine i ona važi do 2016. godine.

Zanimljivo je da je frekvencija na kojoj se program emituje u takozvanom tajm šering aranžmanu, odnosno da Radio Slavoslovlje svoj program emituje na istoj frekvenciji sa Radio Marijom Katoličke crkve, tako da se programi dve crkve smenjuju tokom dana. To je praktično jedinstven slučaj u svetu da dve crkve emituju svoj program na istoj frekvenciji.

Radio Slavoslovlje će biti lokalnog karaktera, a program mogu pratiti slušaoci na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Kanjiže.

- Radićemo poštujući profesionalne, etičke i crkvene standarde, a osnovni cilj je da na moderan način predstavimo učenje i kulturu koji se neguju u okviru Pravoslavne crkve. Akcenat će biti na aktuelnim društvenim dešavanjima u gradu, ali i na crkvenim praznicima, posetama i drugim specifičnostima bačke eparhije - objašnjava urednik Radio Slavoslovlja prezviter Đorđe Dimić.
Radio Slavoslovlje će promovisati melos našeg, ali i svih balkanskih naroda, u etno i izvornoj narodnoj muzici, ali će biti i klasične i popularne, odnosno zabavne muzike.

- Radio Marija ima sličan program i ciljeve kao i pravoslavni radio, ali mnogo duže iskustvo, jer je kao deo svetske mreže počeo svoj program pre 26 godina. Probni period rada sa Radio Slavoslovljem, koji traje od jula, ispunio je naša očekivanja. I prve reakcije slušalaca Radio Marije su pozitivne. Ovo je početak našeg zajedničkog hoda i nadam se da će to uroditi bogatim plodovima - kaže đakon Čaba Kovač, koordinator Radio Marije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs