Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

07. 10. 2009

UKRADENA SPOMEN-PLOČA SLAVKU ĆURUVIJI U SVETOGORSKOJ

Beograd, 07.10.2009. (Danas) - Vandali su ukrali Spomen-ploču u Svetogorskoj ulici na mestu gde je ubijen novinar Slavko Ćuruvija, saopštilo je juče Nezavisno udruženje novinara Srbije.

NUNS je prijavio policiji nestanak spomen-obeležja u Svetogorskoj ulici. „Zahtevamo da se spomen-ploča najhitnije vrati na zid na kojem je stajala punih devet i po godina i da oni koji su je potajno i neovlašćeno uklonili odgovaraju pred zakonom", naveo je NUNS.

„Sramota je mala reč. Očigledno je to odgovor na godišnjicu 5. oktobra", kazala je agenciji Beta predsednica NUNS-a Nadežda Gaće.

Vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u ulazu zgrade u Svetogorskoj gde je stanovao. Godinu dana kasnije NUNS je postavio spomen-ploču, a otkrivajući je tadašnja predsednica Gordana Suša rekla je da njome NUNS poručuje - da se ne zaboravi i da se više nijednom novinaru to ne dogodi.
Na ploči je zapisano: „Na ovom mestu 11. aprila 1999. ubijen je zbog oštre kritičke reči Slavko Ćuruvija, novinar, urednik i vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina. U znak sećanja, Nezavisno udruženje novinara Srbije, 11. april 2000".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs