Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

19. 12. 2009

SVI MEDIJSKI RADNICI NA JEDNOM MESTU

Predstavljena baza podataka novinara Srbije

Beograd, 19.12.2009. (Danas) - Dosad je u novu bazu podataka novinara Srbije uneto više od 3.700 informacija o novinarima u našoj zemlji, a prikupljanje podataka još traje, ocenjeno je juče na konferenciji na kojoj je predstavljena baza podataka novinara Srbije.

Svetozar Raković, generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije, istakao je da u bazu podataka neće biti upisani samo novinari već svi medijski radnici.

- Nadam se da će vremenom baza podataka novinara Srbije prerasti u alternativnu berzu poslova - istakao je Raković. On je dodao da prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, ime, adresa i kontakt novinara neće biti dostupni, već će se sa novinarima kontaktirati elektronskim putem.

Srđan Bogosavljević, direktor kompanije Ipsos Stratedžik Puls, istakao je da u Srbiji ima malo sistematizovanih podataka i da se o novinarima i o onima koji obavljaju tu delatnost ponešto zna prema popisu stanovništva.
- Prema popisu iz 2002, u Srbiji ima 6.148 novinara i publicista, ali ako se tome dodaju i ostali medijski radnici, smatram da taj broj prelazi 10.000 - istakao je Bogosavljević.

Baza - mogućnost za dobijanje posla

Dragana Nikolić-Solomon, šefica Odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji, istakla je će baza, pored koristi za novinare i urednike, biti korisna i za međunarodne organizacije koje su aktivne u Srbiji.

- Pošto je ekonomska kriza pogodila i novinarsku profesiju, ova vrsta umrežavanja predstavlja mogućnost za dobijanje posla - istakla je Nikolić-Solomon.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs