Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 12. 2009

VLASNICI KIPARSKI „VARANER“ I KOMPANIJA „NOVA“

RRA odobrila promenu vlasničke strukture TV Foks

Beograd,  29.12.2009. (Danas) - Novi vlasnici televizije Foks su kompanija Varaner limited sa Kipra, sa vlasničkim udelom od 49 odsto, dok je većinski vlasnik domaća kompanija Nova broudkasting iz Beograda, kaže za Danas Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA).

Promena vlasničke strukture TV Foks, prema njegovim rečima, odobrena je na jučerašnjoj sednici RRA.
Inače, prema Zakonu o radiodifuziji, „strano fizičko ili pravno lice, može učestvovati u osnivačkom kapitalu imaoca dozvole za emitovanje programa najviše do 49 odsto ukupnog kapitala", što znači da će kompanija Varaner od sada posedovati maksimalni dozvoljeni udeo kapitala.

Karadžić napominje da je na jučerašnjoj sednici RRA razmatrano više od deset zahteva za promenu vlasničkih struktura nacionalnih i lokalnih emitera, među kojima i RTV B92.

- Odobrena je promena vlasničke strukture B92, tako što su četiri akcionara prenela svoje vlasničke udele na jednog, dosadašnjeg akcionara - ističe Karadžić.

Veran Matić, glavni i odgovorni urednik RTV B92, potvrđuje za Danas da su četiri akcionara prenela vlasničke udele na jednog, ali da je reč o malim akcionarima. Kako dodaje, time nije značajno promenjena vlasnička struktura ove kompanije. Ovim su ujedno i demantovani raniji navodi pojedinih medija o prodaji RTV B92.

Foks bez komentara

Slađana Paunović, PR menadžerka televizije Foks, tokom jučerašnjeg dana nije bila dostupna na mobilni telefon, ali je pre nekoliko dana izjavila za Danas da ova televizija ne želi da komentariše navode o prodaji.

- Kao što smo naglasili više puta, Foks televizija ima vrlo jasnu politiku kada su u pitanju interne stvari kompanije, o bilo kom segmentu da se radi. Ako dođe do bilo kakvih izmena u vezi sa radom naše kuće, svakako ćemo obavestiti javnost o tome - istakla je Paunovićeva ranije za naš list.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs