Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 01. 2010

PRVI MEDIJA CENTAR U GRADU

Novi Sad, 29.01.2010. (Danas) - Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar koji će biti reprezentativan poput onih u Beogradu i Nišu, što će puno značiti ne samo za Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kojem će to biti put ka samoodrživosti, stabilnosti i zapošljavanju, nego će koristi imati i pokrajinske i gradske vlasti, istakao je predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, prilikom jučerašnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i obilaska prostorija NDNV, u Zmaj Jovinoj ulici broj 3, gde će se nalaziti Medijski centar Vojvodine.

Gruhonjić je podsetio da je NDNV prošle godine bilo u veoma nezavidnoj situaciji, jer je iseljeno iz prostora u kojem se nalazilo 19 godina, pošto je ta imovina vraćena crkvi i iskoristio priliku da se zahvali što su im gradske vlasti omogućile da dobiju novi prostor i prepoznale značaj ovog udruženja koje ove godine obeležava 20. godišnjicu postojanja i time je najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru bivše Jugoslavije.

- Svako društvo koje želi da bude demokratski otvoreno mora da ima izuzetno razvijene medije. Mediji su tu da bi obaveštavali javnot i pružali informacije, i u tom smislu, pomoć razvoju medija i njihovih udruženja je uvek od velikog značaja. Zahvaljujući NDNV, Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar, koji će biti važan ne samo za novinare, već i za širu javnost, jer će omogućiti da se na efikasniji način na jednom mestu pruži daleko veći broj informacija - rekao je Jovanović.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs