Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

23. 03. 2010

MEDIJIMA U VOJVODINI 24,4 MILIONA DINARA

Novi Sad, 23.03.2010. (Politika) - Za brži razvoj medija i bolje ostvarivanje prava građana na javno informisanje, Vlada Vojvodine izdvojila je ove godine 24,4 miliona dinara. Pomoć će biti dodeljena kroz pet konkursa, na koje mogu da se prijave gotovo sve medijske kuće sa područja AP Vojvodine - izjavila je juče potpredsednica vojvođanske vlade i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova-Makanova.

Od ukupnog iznosa, sufinansiranju novih projekata javnog informisanja namenjeno je 10 miliona, za informativne projekte u medijski nedovoljno razvijenim sredinama 2,5 miliona, a 3,4 miliona dinara biće usmereno projektima afirmisanja multikulturalnosti i višejezičnosti. Milion i po dinara izdvojeno je za sufinansiranje projekata unapređenja profesionalnih standarda javnog informisanja, a sedam miliona za tehničko-tehnološko opremanje.

Za finansijsku pomoć, naglasila je Ana Tomanova-Makanova, neće moći da konkurišu javni servisi i kablovski distributeri, jer oni ostvaruju pretplatu, kao ni pisani mediji na jezicima nacionalnih zajednica, koji dobijaju subvencije od Pokrajinskog sekretarijata za informacije. Takođe, neće biti prihvaćeni ni zahtevi onih medijskih kuća koje nisu podnele izveštaj o utrošku prošlogodišnje donacije pokrajinske vlade.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs