Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

23. 04. 2010

ZEMLJE BIVŠE SFRJ NE SARAĐUJU

Regionalna konferencija o televiziji kao oruđu kulturne razmene

Beograd,  23.04.2010. (Danas) - Dvodnevna regionalna konferencija ‘'TV medij kao oruđe interkulturalne razmene'', sa ciljem da se identifikuju razlozi koji su doveli do nepostojanja kulturne razmene televizijskih sadržaja na teritoriji bivše SFRJ, počela je juče u Medija centru.

Ministar kulture Nebojša Bradić istakao je na otvaranju konferencije da je televizija kao medij najbrži put kojim kultura može putovati i da predstavlja vezu između ljudi koji žele da razmenjuju kulturna dobra, iskustva i znanja. On je napomenuo da svi znaju koliko je televizija uticajan medij i „koliko je zla, mržnje i neprijateljstva nanela kada je dospela u ruke pogrešnih ljudi".

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins ukazao je da ova konferencija predstavlja dokaz da Srbija traži način da uspostavi bolju regionalnu saradnju i međukulturnu razmenu. Prema njegovim rečima, za razvoj medija na Balkanu iz EU se izdvajaju značajna sredstva, a ukupna vrednost pomoći u okviru CARD programa u periodu od 2002. do 2006. iznosila je više od 17 miliona evra.

Konferenciju je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uz podršku Ministarstva kulture Srbije, Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Francuske.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs