Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

05. 05. 2010

NASTAVLJAJU SE PRITISCI NA LOKALNE MEDIJE

Beograd, 05.05.2010. (Politika) - Lokalne medije u Srbiji ugrožavaju ekonomski, politički, kriminalni i pravosudni pritisci, istakli su juče predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije na konferenciji za novinare povodom 3. maja, svetskog dana slobode medija, i najavili nastavak pravne i profesionalne zaštite novinara lokalnih glasila. „Svesni smo toga da naše kolege u unutrašnjosti trpe pritiske i da je njima daleko teže da odole tome i da mediji prežive" , kazao je Đorđe Vlajić, predsednik NUNS-a.

Na zaštiti i pomoći medijima NUNS će sarađivati sa „Lokal presom" i ANEM-om. Prema rečima Vukašina Obradovića, glavnog i odgovornog urednika lista „Vranjske" i potpredsednika NUNS-a, ova udruženja rade na zajedničkoj strategiji koja će se pre svega bazirati na dugoročnoj pomoći lokalnom medijima, kako bi opstali u ovim ekonomskim uslovima. Zamisao je da se naprave zajednički timovi najboljih ljudi iz novinarske struke koji će u oblasti upravljanja, marketinga i unapređenja uređivačke politike vršiti edukacije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs