Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

26. 05. 2010

RRA: PINK MORA DA SE IZVINI GLEDAOCIMA

Beograd, 26.05.2010. (Danas) - Na jučerašnjoj hitnoj sednici Republičke radiodifuzne agencije (RRA) zbog neprimerenog ponašanja učesnika rijaliti šoua Farma na televiziji Pink, utvrđeni su određeni zahtevi koje bi ova televizija trebalo da ispuni kako bi se ubuduće sprečili ovakvi sadržaji, kaže za Danas Srboljub Bogdanović, portparol RRA.

Prema njegovim rečima, od Pinka je zatraženo da se javno izvini zbog neprimerenog sadržaja u programu, ali „ne u ime učesnika Farme, već u svoje ime".

- Jedan od zahteva je i da se dnevni pregledi „očiste" od psovki i uvredljivog sadržaja, kao i da se posveti velika urednička pažnja tokom živih prenosa. To podrazumeva da ukoliko počne neki incident da se aktivira kamera koja snima drugi deo imanja na Farmi ili da se prekine prenos - objašnjava Bogdanović.

Takođe, kako ističe, obaveza Pinka je da stavi oznaku da program nije preporučljiv mlađima od 18 godina. Kada je reč o TV Pink, Bogdanović napominje da su predstavnici ove televizije rekli da će pokušati da nađu način da isključe učesnike čije je ponašanje neprihvatljivo, iako to nije prema pravilima licence.

Potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić rekao je juče na konferenciji za novinare da RRA može da izrekne opomenu, javno upozorenje ili da privremeno ili trajno oduzme dozvolu emiteru koji krši Zakon o radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera.

Predstavnica za javnost televizije Pink Tatjana Vojtehovski rekla je da će TV Pink preduzeti mere i posebnu uređivačku pažnju posvetiti tome da se iz programa izbace vulgarnost i neprimereno ponašanje.

Podsetimo, RRA je još prošle nedelje, pre spornih događaja na Farmi, pokrenula postupke protiv RTV stanica zbog nekulturnih sadržaja u programu. Navedene primedbe odnosile su se na emisije „Farma" televizije Pink, „Luda kuća" televizije Košava, kao i „Keš-taksi" i „Veče s Ivanom Ivanovićem" televizije Foks i „Ritam sportskog srca" Radija B 92.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs