Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

09. 06. 2011

REDITELJ TRAŽI DVA MILIONA ZA UVREDU

Počelo ročište po tužbi Emira Kusturice protiv E-novina 

Beograd, 09.06.2011. (Dnevnik) - U Višem sudu u Beogradu juče je počelo suđenje po tužbi režisera Emira Kusturice protiv urednika internet-portala „E-novine" Petra Lukovića, kojom traži naknadu štete od dva miliona dinara zbog povrede časti i ugleda tekstom „Novogodišnja bajka za ubice". Sud je za 28. septembar zakazao da se Kusturica i Luković u tom parničnom postupku saslušaju kao stranke. Kusturica juče nije došao u sud ali su ga zastupali punomoćnici iz advokatske kancelarije „Tomanović„.

Osim Lukovića, tuženi su Zoran Janić i Miroslav Bojčić, autori spornog teksta koji su „E-novine„ preuzele sa sajta „Peščanika„. Tužena je i medijska kuća B-92, kao vlasnik internet-domena www.pescanik.net koji je objavio tekst.

U spronom tekstu Kusturica se dovodi u vezu s Veselinom - Veskom Vukotićem, koji je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju. Emir Kusturica se spominje kao Vukotićev prijatelj i osoba za vezu sa Službom državne bezbednosti u vreme Vukotićevog skrivanja u inostranstvu od Interpolove poternice koju je za njim raspisala Crna Gora. Vukotiću (50) će 30. juna pred Višim sudom u Novom Sadu zbog optužbi za ubistvo Boškovića početi ponovljeno suđenje jer je na pomenutu kaznu bio osuđen u odsustvu u podgoričkom sudu. Ministarstvo pravde Srbije je prethodno odbilo molbu Crne Gore za njegovo izručenje jer za to nisu ispunjene pretpostavke, pošto ga je Belgija pre dve godine izručila pod uslovom da mu se sudi u Srbiji.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs