Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

23. 06. 2011

NOVINARI NAOŠTRILI ZELENA PERA

Mediji sve više pažnje posvećuju ekologiji

Novi Sad, 23.06.2011. (Dnevnik) - Potvrda da je zaštita životne sredine sve više u fokusu medija stigla je s rezultatima konkursa "Moje zeleno delo" koji je povodom Dana planete raspisao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Nagrade i priznanja za najbolje akcije ili dela koja doprinose zaštiti, unapređenju stanja životne sredine i održivom razvoju Vojvodine podeljena su za ukupno 46 projekata u sedam kategorija, od kojih jedna posvećena medijima.

Nagradu za "zeleno delo" podsećamo, dobio je i naš list, za stranu posvećenu ekologiji, kao i Radio Novi Sad za emisiju o ekologiji i zaštiti životne sredine "Pod staklenim zvonom" . Radio Novi Sad je prvi medij u Vojvodini, a među prvima u republici, koji je prepoznao važnost informisanja slušalaca o ekologiji i zaštiti životne sredine. Za 22 godine na talasima RNS emitovano je preko 1000 emisija "Pod staklenim zvonom", koja ima za cilj ne samo da informiše, nego i edukuje i podiže ekološku svest naših slušalaca.

Za akciju "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi" i emisiju "Lice Subotice" priznanje je dobila subotička Ju eko televizija, koja je proistekla iz Ju eko radija koji je 5. juna proslavio 18 godina rada, dok TV krajem godine slavi desetogodišnjicu. Akcija "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi" u koju se građani Subotice aktivno ukljčuju, sprovodi se treću godina za redom, a emisija "Lice Subotice" emituje se 10 godina.

Nedeljnik na mađarskom jeziku "CsalIdi Kör" (Porodični krug doo), Novi Sad dobio je priznanje za seriju članaka o zaštiti životne sredine, a Udruženje "Zeleni krug" iz Bačkog Petrovca za časopis "Eko list". Ovaj list, uz slogan "Iskren prijatelj prirodi čoveku", ne propušta ni jedav važan dogođaj i u potpunosti je posvećen zelenim temama. Nagrađeno je i Udruženje eko novinara "Eko vest" za elektronski magazin o ekologiji i zaštiti životne sredine, Novosadska novinarska škola "Zelene vesti" za izveštavanje o životnoj sredini, kao i Kreativna radionica Novi Sad za list za decu "Maštalica". Za sajt posvećen životnoj sredini u Pančevu priznanje je dobio Zoran Stanižan, Milada Popović za ekološku rubriku u okviru TV projekta "Kuda ide Vojvodina", dok je za podizanje ekološke svesti građana Banata nagrađen Aleksandar Bjelogrlić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs