Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 06. 2011

DZH: GOVOR MRŽNJE SA PRVE SRPSKE

Subotica, 29.06.2011. (Danas) - Demokratska zajednica Hrvata poslala je otvoreno pismo predsedniku Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) episkopu jegarskom Porfiriju zbog govora mržnje i uvreda iznetih u emisiji Prve srpske televizije, zahtevajući da RRA preduzme odgovarajuće mere i oduzme nacionalnu frekvenciju toj televiziji.

„Obraćamo Vam se u ime svih građana hrvatske nacionalnosti i kojima je zasmetalo što je u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem izrečeno više teških uvreda na račun svetog oca i Katoličke crkve, te svih katolika, i ispoljena mržnja prema hrvatskom narodu i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji", navodi se u pismu.

DZH kao primer navodi emisije od 29. aprila i 6. maja ove godine u kojima je voditelj Ivan Ivanović pogrdnim rečima govorio o papi i Katoličkoj crkvi uopšte, istovremeno pozivajući Al Kaidu da pričeka da Hrvatska uđe u Evropsku uniju, pa da onda postavi atomsku bombu. On je i mnogo puta do tada, stoji u pismu, izjavljivao da mrzi Hrvate i svojim stavovima podsticao međunacionalnu mržnju.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) rečeno je juče Danasu da još nisu dobili pismo DZH, tako da ne mogu da komentarišu niti reaguju po tom pitanju.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs