Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

14. 07. 2011

JOŠ NOVIH LICA

Generalni direktor RTV potvrdio prelazak urednika B92 na pokrajinski javni servis

Danica Vučinić: Još ništa nije završeno. Maša Mileusnić, ipak, ne dolazi u Novi Sad

Novi Sad, 14.07.2011. (Večernje Novosti) - Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Siniša Isakov potvrdio je juče "Novostima" da je Sanda Savić, bivša urednica TV B 92, postavljena za novog programskog direktora, a njena koleginica iz iste kuće Vesna Kranjac za direktora produkcije TV Novi Sad, najavljujući istovremeno i nova, zvučna pojačanja pokrajinskog javnog servisa.

- Dolazak Sande Savić i Vesne Kranjac samo je prvi korak u realizaciji odluke UO RTV da se program temeljno unapredi i primeri potrebama i interesovanjima gledalaca i slušalaca koji plaćaju pretplatu - dodao je Isakov. - To mogu samo dokazani profesionalci, za koje su naša vrata širom otvorena, pa vrlo brzo treba očekivati i nova pojačanja naše kuće.

O kome je konkretno reč, Isakov, međutim, nije želeo da precizira. U Radio Novom Sadu, uz TV Novi Sad takođe sastavnom delu RTV se, međutim, već pripremaju za dolazak novinarke B 92 Danice Vučinić, autorke i voditeljke radijske emisije "Kažiprst". Ona će, kažu, na talasima tog radija voditi emisiju istog tipa kao i "Kažiprst", ali, naravno, drugog naziva, pošto na izvorni pravo ima Radio B92.

- To još nije završeno, ništa nije konačno i zaista ništa ne mogu da komentarišem. Molim vas da me razumete - bilo je, međutim, sve što je juče, za naš listi, kazala Vučinićeva.

Uz nju, kao pojačanje RTV sa B92 pominje se i Maša Mileusnić, prezenterka televizijskih vesti, ali od toga, kako kaže Sanda Savić, neće biti ništa. Još novih lica na pokrajinskoj televiziji će, dodaje ona, međutim sigurno biti.

- U RTV će uskoro doći nekoliko vrhunskih novinara, i to ne samo iz B 92 - kaže Sanda Savić. - Biće to i vodeći vojvođanski TV novinari. Reč je o najkvalitetnijim ljudima iz naše profesije.

Ne osvrćem se

Sanda Savić nije želela posebno da komentariše sve učestalije odlaske novinara iz njene bivše kuće.

- U B92 sam provela 17 izuzetnih, za mene u profesionalnom smislu, najvažnijih godina. Ali, to je sada iza mene. Ne osvrćem se, već gledam unapred. RTV je moja nova kuća i moj novi profesionalni izazov - napominje ona.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs