Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktuelno

09. 08. 2016

PRIRUČNIK ZA ČLANOVE KOMISIJA ZA OCENJIVANJE PROJEKATA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U JAVNOM INFORMISANJU

prirucnik
Priručnik pred vama nastao je na inicijativu Koalicije novinarskih i medijskih udruženja koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Poslovno udruženje Lokal pres (LP). Priručnik je jedan od rezultata zajedničkog projekta pod nazivom Biti ili ne biti za medijsku reformu - praćenje procesa projektnog sufinansiranja medija čiju realizaciju su finansijski podržale Ambasada Velike Britanije i Ambasada Australije u Srbiji. Njegovoj izradi prethodila je: analiza seta medijskih zakona i podzakonskih akata, serija dubinskih intervjua sa članovima komisija i predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja te analiza iskustva i prakse projektnog finansiranja medija iz više zemalja. Svrha izrade Priručnika je dvojaka - da pruži uvid u proces projektnog sufinansiranja medija, te da osnaži članove komisija koje nominuju novinarska i medijska udruženja da profesionalno, nepristrasno i objektivno učestvuju u radu konkursnih komisija. Priručnik kroz analizu prve godine sprovođenja Zakona o javnom informisanju i medijima, identifikuje glavne nedostatke procesa projektnog sufinansiranja, te nudi informacije i alate za unapređenje procesa rada članova komisije i  Koalicije novinarskih i medijskih udruženja.

Publikacija je objavljena u okviru projekta  "Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji - nadgledanje projektnog sufinansiranja medija", koji su podržale Ambasada Velike Britanije i Ambasada Australije u Srbiji. Svi stavovi u publikaciji jesu autorski i ne odražavaju nužno stavove Ambasada Velike Britanije ili Australije.

slike podrske
 

Priručnik pogledajte OVDE

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs