Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktuelno

23. 09. 2016

Nove aktivnosti uz podršku Ministarstva kulture

ANEM je, u avgustu mesecu ove godine, otpočeo novu projektnu aktivnost, koju sprovodi uz podršku Ministarstva kulture, sa ciljem da adekvatnije odgovori na potrebe svog članstva i podigne njegove stručne kapacitete da što uspešnije učestvuje u procesu sufinansiranja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.
 
Naime, do kraja godine, želeći da doprinese boljoj implementaciji pravila o projektnom sufinansiranju medija, ANEM će organizovati seriju stručnih radionica, treninga za medijske profesionalce, kao kandidata za članove konkursnih komisija, za kompetentno ocenjivanje medijskih projekata u skladu sa pravilima koja važe u toj oblasti.
 
U okviru ovog projekta, ANEM će, takođe, organizovati i javnu debatu, namenjenu podizanju kapaciteta nadležnih organa lokalnih samouprava za pravilnu implementaciju pravila o projektnom sufinansiranju medija i poboljšanju njihove prakse u ovoj oblasti.
 
Projekat će trajati pet meseci i uključiće učešće velikog broja medijskih kuća, radio, TV, onlajn medija, kao i predstavnika lokalnih vlasti, relevantnih institucija, nadležnih organa, medijskih stručnjaka i drugih važnih aktera u ovoj oblasti.

Ovaj projekat realizuje ANEM uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs